torsdag 4 juli 2013

Jellicoe Road - Melina MarchettaHur ska jag börja med att förklara Jellicoe Road.. Det går nästan inte. Vi kan börja med att huvudpersonen i denna berättelse är Taylor. När hon var 11 år blev hon lämnad på 7-eleven av sin mamma. Som tur var dök Hannah upp o förde med Taylor till skolan, Jellicoe School, där Taylor fick börja. Efter några år så blir Taylor utsedd att vara makthavaren över alla elevhem på Jellicoe School. Detta tas inte emot med öppna armar av de andra elevhemsledarna.


Taylor får heller inte någon lugn start som ledare, för varje år under de veckorna som kadetterna bor nära Jellicoe School utspelas en maktkamp mellan Jellisarna, kadetterna och Jellicoe School. Där är det gränser och territorium som vissa äger och som inte får korsas av de andra. Sen visar det sig att kadetternas ledare är Jonah Griggs. Samma Jonah Griggs som rymde tillsammans med Taylor för några år tillbaka för att försöka leta rätt på Taylors mamma, men som i sista minuten ringde sin rektor och bad honom komma och hämta dem, och detta kommer Taylor aldrig förlåta honom för, för att han krossade hennes hopp och förväntningar.


Samtidigt som vi får följa Taylors liv och hennes utmaningar så får vi parallellt följa fyra vänner som levde för ett tag sen som var med om en hemsk olycka. Även de gick på Jellicoe School. En bit in i berättelsen verkar det som att bägge berättelserna hänger samman, och det blir mer och mer spännande.
Denna bok är verkligen jättebra! Första delen av boken är tyvärr lite svårläst eftersom berättelsen hoppar mellan nutid och dåtid och att det är många personer i berättelsen, men ni får inte ge upp!! Även att den är lite svår, så är den så värd att läsa!!!

Finns boken inne? 

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar