torsdag 4 juli 2013

Om det var krig i Norden - Janne TellerI denna bok så är det tvärtom, det är krig i Sverige och vi får följa en familj som är tvungna att fly till Egypten för att människor börjar försvinna och bli dödade. De tvingas utstå allt som flyktingar som är på väg till Sverige får utstå, flyktingläger, hunger, avslag på sin ansökan och den ständiga rädslan som alltid är närvarande under tiden i ett nytt land.

Denna bok öppnar upp ögonen och det blir en rejäl tankeställare för en som läsare. Familjen längtar tillbaka till Sverige och vill åka tillbaka till det när kriget är över. Men det är inte samma Sverige längre, det är förstört och kommer aldrig bli desamma. Efter några år i Egypten börjar det bli som ett hem för familjen, men de känner sig fortfarande inte hemma, för dem finns inte längre ordet ”hemma”. De är flyktingar och kommer alltid att var det.

Detta är en bok som berör och det är en bok som alla borde läsa och diskutera de tankar som boken framför. I en värld som blir mer och mer vi och dem, och där flyktingpolitikern börjar bli svart, där ett parti som sverigedemokraterna går framåt, så är denna bok väldigt viktig att läsa och fundera över. För som ett citat i boken säger: alla människor är födda lika, och allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. LÄS!

Finns boken inne?

Louise
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar