torsdag 4 juli 2013

Som Zlatan fast bättre - Niclas Christoffer


I denna bok får vi möta Simon, en femtonårig kille som älskar att spela fotboll. Hans liv bygger på fotbollen, och han vill bli som Zlatan, fast bättre. Han väljer att satsa på fotbollen och börjar på fotbollsgymnasiet som ligger i en annan stad, långt bort från kompisarna, farmor och såklart flickvännen Sara. 

gymnasiet möter han Peter, killen med den konstiga humorn. Han känner sig taggad av att spela fotboll och gillar kompisarna som går på gymnasiet, men plötsligt kommer kommentaren från tränaren: Fundera på att gå ner några kilon. Simon bli chockad. Men sedan börjar han tänka på vikten mer och mer och snart är Simon besatt av att gå ner i vikt. Han för en kamp mot vågen, där han blir lättad när han märker att han går ner i vikt. Han gör allt för att minska på matintaget. Att gå ner i vikt och bli smal blir snart Simons liv. Men plötsligt händer det, Simon kollapsar på planen och allt svartnar.

En otroligt bra bok med ett otroligt viktigt ämne. Det finns många böcker där handlingen tar upp en tjej som mår dåligt, men det finns inte många där en kille står i centrum.
Detta är en bok som inte bara handlar om fotboll, inte bara om vänskap eller kärlek eller sjukdom, den handlar om så många olika saker och det är en bok som berör en långt efteråt efter sista sidan är utläst!

Finns boken inne?
 

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar