fredag 23 augusti 2013

Kaninhjärta - Christin Ljungqvist

Kaninhjärta handlar om tvillingparet Anne och Mary. De ser likadana ut, men de är absolut inte lika, inte vanliga heller för den delen. De har speciella förmågor. De utgör tillsammans ett medium, Mary lånar ut sin röst och Anne hör och ser de spöken som använder Marys kropp. Detta har pågått sedan de var små och tvillingarna har kunnat kontrollera det innan.

Men av en slump blir de medlemmar i en medial grupp som vill hitta en försvunnen flicka. Och detta förändrar allt. Mary blir helt besatt av att hitta denna flicka och hennes humör svänger rejält. Hon blir mer och mer arg, ledsen och besviken på gruppen när de inte kommer framåt i letandet, och det börjar bli en rejält mellanrum mellan systrarna som innan varit som en person.
Anne vill nämligen inte hitta flickan, hon har fått ett råd av en spökkvinna att vända om, för om de inte gör det kommer Mary att ta sitt liv. Detta berättar inte Anne för Mary, för hon vill inte att Mary ska få idéer om hur hon ska ta sitt liv. Men saker händer som tvillingarna inte kan styra, och plötsligt står de där, vid slutet. Och vad händer då?

Kaninhjärta är Christin Ljungqvists debut. Och vilken debut det är! Jag gillar språket, karaktärerna, det mystiska och att jag inte vet vad storyn kommer att ta vägen. Den är spännande på ett mystisk sätt, ett deprimerande sätt och ett underbart sätt! Jag har redan reserverat Kristin Ljungqvists nästa bok, Fågelbarn, som jag ser fram emot väldigt mycket. Den handlar om en av birollerna från Kaninhjärta.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar