onsdag 7 augusti 2013

Stad av skuggor - Cassandra Clare

Boken handlar om Clary Fray. En kväll följer hon med sin bästa kompis Simon till en klubb. Där blir Clary vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar dödar en kille på klubben. Hon skriker till men ingen annan än Clary kan se mördarna och ingen verkar tro på henne.
En av ungdomarna, den snygge killen Jace dyker dagen efter upp på samma fik som Clary och Simon, han berättar saker för Clary som kommer att förändra hennes liv. Samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst och hon är fast besluten om att hitta henne och tar hjälp av främligen Jace. Därefter börjar letandet efter hennes mamma och Clary får ta del av en värld fylld av demoner, varulvar och vampyrer, en värld som hon inte visste fanns.

"Stad av skuggor" den första delen i serien "The Mortal Instruments". Del två "Stad av aska", kommer på svenska hösten 2013 och del tre "Stad av glas" kommer våren 2014.
Boken innehåller ett typsikt kärleksdrama och kampen mellan de onda och goda. Att få reda på att man inte är den man alltid trott man varit. Personligen är jag nog lite trött på den här typen av böcker, då det har getts ut så många under de senaste åren. Det känns som att författaren vill få med så mycket som möjligt och pressar fram historien i snabb fart. Det jag saknar är att få lära känna de olika karaktärerna lite mer. Dock tror jag att boken kommer att vara bra som film. Den 23 augusti 2013 är det svensk premiär på filmen som bygger på första delen i boken och personligen tycker jag att den verkar spännande. Ta en titt på trailern nedan och kommentera gärna om vad ni tycker.
Finns boken inne?
Elin

Trailer för filmen "Mortal Instruments: stad av skuggor"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar