fredag 20 december 2013

Lex bok - Sara Kadefors

Lex är en tjej med starka åsikter om allt och alla. Hon hatar de flesta, förutom hennes vän Jonatan, killen som klär sig i haremsbyxor och vill bli stylist. Dessa två är ett udda par som försöker ta sig igenom livet. Livet som än så länge för Lex bara gått ut på att flyta med och göra så lite som möjligt.

En dag så ändras det, hennes mamma drar hem en snubbe, Bruno. Lex får dåliga vibbar från honom direkt. Han är ungdomsförfattare och anser sig veta vad ungdomar gör och veta vad de känner. Lex bestämmer sig då för att försöka lura Bruno. Han är nämligen ute efter en intressant ungdom som han kan använda i sin nya roman.

Så Lex bestämmer sig för att hitta på berättelser om hennes tragiska liv och uppväxt, om hennes pappa som sitter i fängelse(detta stämmer i verkligheten) och om pappans knarkjobb(detta stämmer inte!) för Bruno. Samtidigt som hon berättar detta för Bruno så startar hon en blogg, där tjejen Maya berättar nästan exakt samma historia. Hon hoppas att när Bruno sen får sin bok utgiven så kommer människor att se att det egentligen är ett plagiat från Mayas berättelse och Bruno kommer då aldrig få ge ut en bok igen.
Men allt går inte riktigt enligt planerna. För bloggen blir väldigt populär och många människor får upp ögonen för Mayas blogg och tycker att hon skriver väldigt viktiga saker där om livet som tonåring. Människor som Lex egentligen ogillar börjar följa bloggen, hon får gå på kändisfester utklädd som Maya och träffar nya kontakter . Men efter ett tag får Lex nog, men vad händer då??

Louise

Finns boken inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar