måndag 27 januari 2014

Pappersstäder - John Green

Quentin och Margo har varit grannar sen de var små. Innan var de riktigt goda vänner men något förändrades och de gled isär. Sen under åren har bara Quentin beundrat den äventyrslystna Margo från håll. De går i samma skola men de hänger inte i samma gäng och har absolut inte samma intressen. 

Margo gör saker, hon bryter sig in i affärer och gör saker som den stillsamma Quentin aldrig skulle göra. Men en kväll så knackar Margo på Quentins fönster och erbjuder honom att vara chaufför till ett väldigt viktigt uppdrag(som innebär bland annat bryta sig in på Sea World, lägga fiskar i olika personers bilar och raka av ett ögonbryn). Quentin väljer att följa med. Bland annat på grund av att han är kär i Margo. Men det går inte riktigt som Quentin tänkt sig, för nästa morgon när han kommer till skolan är Margo försvunnen. Det finns inget spår efter henne. Men riktigt spårlöst borta är hon inte. Hon har nämligen lämnat en ledtråd åt Quentin vart hon är på väg. Och nu börjar uppdraget att hitta Margo.
Denna bok är en udda och rolig bok om flera karaktärer som får en att uppskatta det udda i livet, och att man ibland måste släppa allt och bara åka. Pappersstäder är en riktigt bra bok! Gillar du denna så läs även John Greens Förr eller senare exploderar jag.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar