fredag 24 januari 2014

Som James Dean fast snyggare - Niclas Christoffer

Om du är ute efter en riktigt sorglig bok så är detta något för dig. Niclas Christoffer debuterade med boken Som Zlatan fast bättre där han tog upp ämnet ätstörningar bland killar. Hans nya bok är lite i samma genre, men i denna tar han upp ämnet självskadebeteende.
I denna bok möter vi familjen Wallin. Den perfekta familjen, där pappan är fotomodell, mamman är plastikkirurg och sönerna drömmer om att bli läkare och skådis.
Men allt går åt helvete. Familjen krockar med bilen och deras tillvaro vänds upp och ner. Mitt i allt kaos försöker storebror Jim att komma in på teaterskolan, men det är inte lätt när allt runtomkring en är som en mardröm. Plötsligt märker Jim att han kan vända all sin ilska mot sig själv, och han börjar skada sig själv när han märker vilken skön känsla det blir att göra detta. Han går så långt att plötsligt ser han inte något slut på sitt självskadebeteende. Men plötsligt tar boken en vändning som får läsaren att verkligen tänka efter, och plötsligt så ser inte allt så nattsvart ut längre.
Denna bok är lika berörande som hans debutbok, och ibland blir jag så berörd av det jag läser att jag måste ta en paus från läsandet. För han beskriver händelserna så äkta och det väcker tankar och känslor som jag inte kommer glömma på länge.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar