måndag 17 februari 2014

Historien om Leon:Schindlers yngste arbetare - Leon Leyson

Detta är Historien om Leon: Schindlers yngste arbetare. Det är en sann historia som bygger på Leons berättelse om hans uppväxt och möte med Oskar Schindler. Om ni inte vet vem Oskar Schindler är så läs HÄR.
I denna bok får vi möta Leon, den yngsta överlevaren på Schindlers lista. Han berättar om uppväxten på den polska landsbygden, om flytten till Krakow, om livet som jude, om ghettot och om rädslan för judehatet. Han berättar om skräcken som alltid fanns där och rädslan över att denna dag kanske skulle bli den sista han fick träffa sin familj.

Vi får följa Leon och hans familj genom åren under andra världskriget. Vi får läsa om hatet, massgravarna, koncentrations- och arbetslägena, mördandet och den eviga rädslan. Vi får följa en pojke som får vara med om fasansfulla saker. Men vi får också läsa om en historia där en man räddade flera tusen människor. Leons pappan får nämligen jobb på Oskar Schindlers fabrik och detta får även två av sönerna, bland annat Leon. Att de får jobb där kan vara det som räddar dem. För under andra världskriget är det få tillfällen då en medlem i det nazistiska partiet visar någon medkänsla för en jude. Men det gör Oskar Schindler.
Det är en berättelse som går rakt in i hjärtat, unik och hjärtskärande. Det är en berättelse som måste berättas om och om igen, för att påminna människor att detta inte får hända igen! LÄS!!!

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar