torsdag 6 februari 2014

Jag är ju så jävla easy going - Jenny Jägerfeld

Jag har flera gånger fått höra att Jenny Jägerfeld har skrivit så himla bra böcker och att dem måste jag läsa, men jag har aldrig kommit till skott. Nu lånade jag hem hennes senaste Jag är så jävla easy going.

I den får vi möta Joanna, tjejen med ADHD, som driver egen firma genom att sälja kondomer, som har en deprimerad pappa, en mamma som inte har något "riktigt" jobb och heller inga pengar att köpa vare sig mat eller medicin till Joanna. Hon har det alltså inte riktigt lätt, men hon kämpar på. Vi får lära känna Joanna och få en inblick i hennes hjärna där 10 olika kanaler är på. Det är alltså väldigt mycket känslor och tankar. Joanna blir även indragen i en knarkaffär där hon själv blir mordhotad och kan riskera hamna i fängelse. Inte blir det lättare när även Joanna faller rejält för Audrey, tjejen som får Joannas hjärta att klappa extra mycket. Vad ska Joanna göra när hon plötsligt har 75000 kr och en påse med marijuana i rummet, ja det blir inte alltför lätt för henne..

Med Jennys snabba vändningar och humorn som finns i berättelsen så får jag verkligen en klar och tydlig bild av Joanna, och det är en karaktär jag verkligen gillar efter att läst denna bok. Ibland tycker jag tyvärr att det spretar lite för mycket och att vissa delar känns lite orealistiska. Men det är absolut en bra bok, och jag får nog även ta och läsa Jennys andra böcker eftersom jag verkligen tycker om hennes språk.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar