torsdag 20 februari 2014

Konsten att ha sjukt låga förväntningar - Åsa Asptjärn

Möt Emanuel Kent, en kille som går i nian, tycker livet är skit, har egentligen bara en vän och har aldrig kysst någon. Han har ganska mycket otur här i livet och känner väl inte att han passar in någonstans. Honom får vi möta i denna bok.
Vi får följa med Emanuel och hans enda vän Tore(han som alltid har fiskhatt på dig) genom de väldigt långtråkiga dagarna i skolan, där de gör samma sak hela tiden, försöker hålla låg profil och inte märkas så mycket. Hemma är det mest spela tvspel som gäller, det händer liksom inte så mycket mer än så för dessa killar.
Men plötsligt så rubbas det inövade livet när Tores pappa plötsligt dör. Och när Tore är hemma från skolan börjar Emanuels liv att förändras. Han börjar hänga med två av de coola tjejerna i skolan, får gå på fest och livet tillsammans med Tore börjar Emanuel glida ifrån allt mer. Det går så långt att Emanuel till och med börjar snacka skit om Tore, att det är hans fel att deras liv innan varit lite, ja tråkigt. Men det är kanske inte riktigt sant, för att Emanuel lyckas rätt bra med att sabba sitt liv själv.

Detta är Åsa Asptjärns debutroman och jag gillar verkligen denna bok!! Jag hoppas att hon kommer skriva många fler böcker. Jag skrattar flera gånger när jag läser och tycker verkligen om de olika karaktärerna, den inte alltför trevliga Emanuel, tokiga Tore, Emanuels syrra och alla de andra. Det uppkäftiga och ärliga språket gör att boken får högsta betyg från mig!

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar