torsdag 17 april 2014

Eleanor & Park - Rainbow Rowell

En dag när Park sitter på skolbussen så kliver hon på, Eleanor. Den nya tjejen, hon med det röda burriga håret, den inte så smala figuren och med de konstiga kläderna. Direkt när hon stiger på bussen blir hon skolans nya mobboffer, hon är nämligen annorlunda. Park ser direkt vad som kommer ske, denna tjej kommer inte få det lätt. Han vill inte hjälpa henne, men ändå så erbjuder han en plats bredvid honom på skolbussen.
Detta fortsätter sen, att de sitter bredvid varandra på skolbussen. Men sen börjar små saker ske, Park lånar ut sina serietidningar till Eleanor, hon får lyssna på hans kassettspelare och plötsligt så börjar de prata med varandra. Med små framsteg växer något fram, något som inte går att stoppa. För kärlek går inte att stoppa.
Fast sen finns det ju såklart problem. Eleanors styvpappa är ett svin som dricker, bråkar och gör livet till ett helvete för Eleanor. Och det går så långt att kanske kan de inte vara tillsammans..

Park: "Jag kan bara inte tro att livet skulle ge oss varandra och sedan bara ta tillbaka det."
Eleanor: "Det kan jag, livet jävlas!"

Jag älskar denna bok!!! Jag älskar karaktärerna, storyn, upplägget att man får följa var och en av karaktärerna i små korta avsnitt. Jag blev glad av att läsa boken och märkte att jag satt med ett töntigt leende på läpparna på tåget när jag läste den. Detta är boken som jag kommer rekommendera som sommarläsning!

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar