fredag 4 april 2014

Hjärtat fortsätter att slå - Maj Lundgren

Vad gör man när man varit med om hemsk händelse i livet, när man känner att inget kan hjälpa mot den sorg som finns i hjärtat. Ingen person kan hjälpa en att må bättre. Vad gör man när en tragisk olycka sker som gör att hela världen vänds upp och ner?
Detta får klasskamraterna Hugo och Jessica vara med om. Hugo förlorar sin syster i en båtolycka, och samtidigt så försvinner hans mamma allt längre bort från honom. Han har redan varit med att pappan och brorsan stuckit. Och nu är han lämnad kvar i en tom lägenhet med ingen som bryr sig om honom.
Jessica är med om en bilolycka där hon förlorar bägge sina föräldrar. Bägge är med om tragiska händelser och på något sätt så finner de varandra genom all denna sorg. Det blir en resa genom bergochdalbanan som livet är, med både uppgångar och nedgångar, men kanske är det något fint som blir av denna vänskap?
Detta är en bok som tar oss genom sorgen på ett hoppfullt sätt, där två personer finner varandra och försöker överleva tillsammans, för det är som titeln säger; hjärtat fortsätter att slå. Det gäller bara att hitta vägen tillbaka igen. En tragisk men ändå kärleksfull bok.

Finns boken inne?

Louise 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar