måndag 26 maj 2014

Det handlar om dig - Sandra Beijer

Om det är en bok om kärlek du vill läsa, så är detta boken för dig. Och här är det inte bara en tjej som träffar en kille och sen är allt frid och fröjd. Nej. Här träffar en tjej en kille på en fest, blir blixterkär, men sen så gör hon misstaget i att hångla med en annan kille några veckor senare, och sen ja, vad händer sen..

Vi får följa en tjej som möter en kille, som efter detta möte inte kan tänka på något annat än denna kille. Hur han uttalar vissa saker med sin ryska dialekt, hur hans födelsemärken ser ut, hur hans andedräkt luktar, hur han får henne att känna. Det är en intensiv period, som tyvärr går över till att bli en jobbig period när det bildas en spricka mellan dessa två, allt på grund av en kyss.
Vi får då följa ångesten, kärleksångesten som blir av denna kyss. När två personer som är menade för varandra får ta sig genom en bit av livet utan varandra. När en av personerna inte orkar med den andra, när meningen: Jag bryr mig inte om dig längre, kommer. Allt det jobbiga som innebär med att göra slut får vi följa i minsta detalj, hur ont det än gör.

I denna bok får vi följa ett "jag" och ett "du", det kan tänkas bli opersonligt, men det är det inte. Sandra Beijer skriver så att varje sida, varje ord kommer till liv. Med korta kapitel får vi verkligen känna dessa karaktärer och alla känslor som följer. Känslor som en själv har känt X antal gånger i livet. När man inte vet vad man ska göra eller säga, allt på grund av kärlek. Denna hopplösa/hoppfulla sak..

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar