fredag 9 maj 2014

Varma kroppar - Isac Marion

"Varma kroppar", eller "Warm bodies" som den heter på engelska, var den senaste boken vi läste i bokcirkeln. "Varma kroppar" är något så udda som en kärleksberättelse med en zombie i en av huvudrollerna. Zombien i fråga heter R. Precis som alla andra zombier så minns han inget om sitt liv innan han blev zombie. I den här boken är det så att när en zombie äter en människas hjärna (jättefräscht verkligen) så får den ta del av människans minnen. Det är så R's och Julies relation börjar. R äter nämligen Julies pojkväns hjärna. Och detta väcker känslor inom R som gör att han vill skydda Julie. R tar med sig Julie tillbaks till flygplatsen, där zombierna bor, och gömmer henne i ett av flygplanen. Julie är såklart både rädd och arg i början. Vem skulle inte vara det när man blir bortförd av en zombie? Men så småningom börjar hon inse att R inte är som de andra zombierna.

Detta låter kanske som en något udda historia, vilket det faktiskt är. Men den är skriven på ett både roligt och vackert sätt. Det är ovanligt och kul med en zombiehistoria skriven ur en zombies perspektiv. Och relationen mellan R och Julie är något riktigt speciellt. De är som zombievärldens Romeo och Julia.

Vi i bokcirkeln gillade verkligen boken och tycker att den är bra då den har lita av allt: kärlek, humor, spänning, action och ett bra budskap. Vi kan dessutom tipsa om filmatiseringen av boken. Den finns ute på DVD och är faktiskt riktigt bra. Kolla in trailern här nedanför.

Finns boken inne?

Desirée
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar