måndag 23 juni 2014

Prodigy - Marie Lu

Då har jag då äntligen läst klart del två i serien Legend(vad jag tyckte om första delen får ni läsa om här). Del två börjar där ettan slutar, så har ni inte läst den sluta läs nu!!

Boken börjar med att Day och June har flytt från republiken. De försöker överleva genom att ta kontakt med Patrioterna. Day är nämligen skadad och de behöver snabbt få tag i en läkare, men det är inte lätt om man är efterlyst. De lyckas få kontakt med Patrioterna och sluter en pakt med dem, om de får hjälp av dem så lovar de att kämpa med Patrioterna för att störta Republiken och elektorn som styr över Republiken.
Day och June tvingas dela på sig och utföra varsitt uppdrag. Men ju längre tiden går så märker de att Patrioterna inte riktigt är de good guys. Frågan är då vem man kan lita på och vem man ska slåss för. Är det inte bättre att upprätta Amerikas förenta stater utan en revolution om det går? Eller behöver folk dö?

Jag hade väldigt svårt att komma in i boken, i del ett hände det saker hela tiden. I denna är det lite annorlunda, de första 100 sidorna är lite tröga, men sen så lossnar det. Då är det spänning, kärlek, gråt på en och samma gång. Och den slutar med en vändning som gör att jag vill läsa del tre direkt!!

Louise

Finns boken inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar