måndag 4 augusti 2014

Orange is the new black - Piper Kerman

Jag tror de flesta har hört talas om den omtalade tv-serien Orange is the new black. Nu har jag läst boken som ligger bakom tv-serien. Den bygger på Piper Kermans upplevelser av ett år i ett kvinnofängelse i USA.

Piper är nyförlovad med hennes kille Larry och lever ett lugnt liv i New York. En dag så ringer polisen på dörren och hon döms för ett narkotikabrott som hon var inblandad i för 10 år sedan. Hon levde nämligen inte ett lugnt liv för 10 år sen, utan smugglade då knark åt sin dåvarande flickvän.
Piper skickas till kvinnofängelset Danbury där hon för första gången får ta på sig de orangea kläderna. Under fängelsetiden kommer hon att tvingas stå ut med jobbiga vakter, andra interner som är helt olika hon själv och hon kommer tvingas anpassa sig till en miljö som inte vet någonting om.
När jag läste boken så blev jag väldigt överraskad av berättelsen, om alla de udda karaktärerna och hur livet är bakom låsta dörrar. Boken är bra och Piper skriver på ett väldigt fängslande sätt. Så nu blir det att titta på tv-serien också.

Louise

Finns boken inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar