måndag 8 september 2014

Allt som är - Janne Teller

Jag hade så höga förväntningar på denna bok. Jag tyckte, och tycker fortfarande att denna boken är något av det bästa jag läst. Så när Allt som är kom ut tänkte jag att den skulle vara lika bra. Tyvärr är den inte det.

Allt som är är en novellsamling där vi får möta 8 olika människoöden som berör ämnen som integration, identitet, våld, dödsstraff och hämnd. Vi får möta en pojke som får reda på att hans pappa håller på med något fruktansvärt hemskt, och pojken tvingas fly med sina syskon till ett annat land, med nästan inga pengar på fickan. I en annan novell möter vi en pojke som inte har någon som bryr sig om honom. För att bli vän med en flicka så misshandlar han en butiksanställd bara för att bjuda flickan på klubbor. Det är olika berättelser som tar upp ämnen som inte pratas om så ofta, men som behöver diskuteras. På grund av det så kommer jag alltid tycka om Janne Tellers böcker, för de ämnena hon tar upp och på det sättet hon gör det.
Men i denna bok tycker jag hon tappar tråden, jag berörs inte lika mycket av hennes berättelser. Detta kan nog bero på att det är just en novellbok, berättelserna är för korta. Så jag hade önskat att boken istället varit en roman där hon valt ut en berättelse och fokuserat på denna, då tror jag boken hade fått högre betyg av mig.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar