måndag 1 september 2014

Maze Runner - James Dashner

Vissa böcker tar väldigt lång tid att läsa för mig. Eller snarare det går väldigt sakta i början, sen när jag väl kommer in i boken så går det väldigt fort. Detta gällde för denna boken.
I Mazerunner möter vi Thomas. Han vaknar upp en låda omringad av ett gäng pojkar i olika åldrar, och hans minne är totalt raderad, det enda han minns är hans namn. Platsen han kommit till kallas Gläntan, och runt denna plats finns en labyrint med ingen utväg. Pojkarna har levt flera år i denna glänta och försökt att hitta en utväg genom labyrinten och hålla sig borta från de monstren som lever i labyrinten.Livet i gläntan har följt samma mönster hela tiden. Men efter Thomas anlände så börjar allt förändras.
Dagen efter så skickas en tjej upp i lådan, första tjejen någonsin, hon har en lapp där det står: allt kommer att förändras.. Och det gör det verkligen. På något sätt så verkar det som att Thomas och tjejen känner varandra sen tidigare, pojkarna slutar få förnödenheter till gläntan, och plötsligt så stängs inte murarna till labyrinten och gläntan är helt öppen för de monstren som lurar inne i labyrinten...
Väldigt spännande bok när man väl kommer in i den. Trots att det är korta kapitel så är det action på hög nivå hela tiden. Detta är del ett av tre i en serie. Boken kommer ut som film i höst. Måste ses!!


Louise

Finns boken inne?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar