måndag 24 november 2014

The hunger games: Mockingjay part 1(filmen) - Suzanne Collins

Nu har jag då varit och sett den tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner. Jag har nog aldrig sträckläst några böcker som jag gjorde när jag läste Hungerspelen, jag lämnade knappt huset alls. Jag anser fortfarande att Hungerspelen är några av de bästa böckerna jag läst.
Jag har tyckt de lyckats väldigt bra med att göra bok 1 och bok 2 till film. Jag såg Catching fire i NY förra hösten och det var en upplevelse i sig när alla amerikanare applåderade varje gång "de goda" gjorde något bra.
I Mockingjay part 1 så har det börjat bli uppror i de 12 distrikten, de är trötta på huvudstadens makt och vill ha frihet. Katniss har utsetts till att vara ansiktet utåt och leda upproret för att störta huvudstaden. Men det är inte lätt, särskilt inte när hon vill skydda sin familj och få chans att träffa Peeta igen. Peeta som sitter fängslad i huvudstaden. Är upproret lösningen för distrikten att bli fria eller kommer huvudstaden att vinna?

Filmen Mockingjay del 1 är bra, men det är lite jag stör mig på. Främst att de delat upp filmen i två delar. Jag förstår att de var tvungna till detta annars hade det blivit en väldigt lång film, men det saknas rätt mycket handling i del 1 för att den ska klara sig som en egen film. Jag tycker att klippningen i filmen är väldigt dålig, ibland är det alldeles för korta klipp och det känns som att storyn inte riktigt följer någon röd tråd. Plötsligt efter lite action så kommer vi till ett klipp då Katniss och co. sitter vid en sjö och sjunger lite.. Så ibland så stannar handlingen upp.
Men det är ändå en väldigt välgjord film, de lyckas spegla Panem på rätt sätt och det är verkligen rätt skådespelare till alla karaktärer. Woody Harrelsen som spelar Haymitch är min klara favorit.
Del 1 okej, men jag hoppas innerligt att del 2 väger upp det dåliga från del 1. Ett års väntan har börjat..

LouiseInga kommentarer:

Skicka en kommentar