måndag 29 december 2014

I vansinnets öken(del 2 i serien Maze Runner) - James Dashner

Julens läsning bestod bland annat av denna bok. Jag var ju inte riktigt nöjd med del 1 i serien, men ville ändå försöka med del 2.

I den andra delen får vi följa Thomas och hans vänner som precis flytt från labyrinten och dess fasor. De tror nu att de är i säkerhet och ska få komma hem till sina familjer igen, men så blir det inte. De blir direkt inkastade i ett nytt experiment och får försöka överleva så gott det går. Deras uppdrag blir att ta sig till Skyddszonen. Gruppen har blivit injicerade med stormsjukan och är därför tvungna att ta sig till skyddszonen eftersom det där finns ett botemedel som kan rädda dem. För att ta sig dit måste de korsa en öken, tunnlar i underjorden och ta sig genom en stad full av varelser som är ännu sjukare  av stormsjukan än gruppen, varelser som bland annat inte har några näsor och sår som aldrig kommer att läka. Färden mot skyddszonen blir inte lätt och frågan är hur många som kommer överleva? Och får de verkligen botemedlet när de kommer fram, eller är detta bara ett nytt experiment av WICKED?

Jag blir inte så övertygade av denna del, jag tycker att historien pendlar från att vara bra till dålig. Vissa saker blir alltför orealistiska och det blir ibland inget flyt i berättelsen. Jag vet inte om det är översättningen som inte fungerar, men jag känner att jag inte vill läsa fler delar i denna serie. Det är lite tråkigt eftersom grundstoryn är spännande, men sen själva boken blir en besvikelse.

Finns boken inne?

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar