torsdag 23 april 2015

Katherine-theorin - John Green

Igår var det dax för vårens näst sista bokcirkelträffen. Till denna gång skulle vi läst Katherine-theorin av John Green. En bok som jag själv var superexalterad över eftersom jag gillar John Greens böcker. Men usch vad besviken jag blev(och även de andra i bokcirkeln).
Katherine-theorin handlar om Colin, en kille i tonåringen som klassats som underbarn sen han var liten. Han har blivit dumpad av 19 stycken tjejer som heter Katherine. När han går igenom dumpning nr 19 så bestämmer han sig för att ta med sig bästa vännen Hassan(som faktiskt är det enda som är bra med denna bok) och drar iväg på en roadtrip för att snickra ihop en teori som kan utläsa när han ska bli dumpad i nästa förhållande. Men på vägen för att slutföra denna teori kommer han till staden Gutshot där det finns en tampongfabrik, diverse olika udda karaktärer och en tjej som heter Lindsey. Detta blandat med mycket matte och diagram blir boken Katherine-theorin.
Jag tycker denna är den sämsta boken av John Green. Han lyckas inte komma ner på djupet i storyn och jag stör mig på Colin väldigt mycket. Jag hade hellre läst om Hassan, för jag tycker han och hans chipstuttar(citat av honom själv) är det bästa med boken.

Nästa(och sista) träffen är den 20 maj. Då ska vi ha läst Maze Runner.

Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar