fredag 29 april 2016

Du föll och jag för dig av Lina Stoltz

Hej!
Ellen här igen! Jag ser att Louise har nämnt denna boken tidigare men inte berättat handlingen. Därför tänkte jag att jag kunde berätta lite kort om innehållet i denna relativt nya bok!

Frida och Jakob möts en dag i skolans korridor. Frida får plötsligt en impuls att hälsa på Jakob trots att hon inte alls känner honom. Jakob väcks ur sitt dagdrömmande och  hälsar förvånat tillbaka. Det räckte med det där mötet. I dem båda väcktes en eld som var omöjlig att stoppa. Egentligen är de varandras motsatser. Frida är den ordentliga prästdottern och Jakob är den struliga hockeykillen, men trots detta så verkar dem passa perfekt för varandra. Tills en dag då Frida hör rykten om att Jakob använder sig av droger och hon vet inte vad hon ska tro längre. Ska hon lita på ryktena eller fortsätta som vanligt? Allt som var så enkelt i början är nu raserat och Frida vet inte vad hon ska ta sig till.

Detta är absolut en bok som jag rekommenderar! Den behandlar ett viktigt ämne som det diskuteras för lite om. Man får dessutom följa det hela från både Frida och Jakobs synvinkel, vilket jag personligen gillar. Man får då en närmre inblick varför personerna agerar som de gör! Nästa bok som jag tänkte ge mig på heter " Jag blundar tills jag finns" av  Marie Björk. Så håll utkik så återkommer jag en annan dag...

MVH Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar