torsdag 21 april 2016

Jag var här av Gayle Forman

                                    Hej alla härliga människor där ute!
Mitt namn är Ellen och jag är ny här på tonårsbloggen. Jag jobbar främst på Svängstas Bibliotek, men även på Stadsbiblioteket i Karlshamn. Jag har börjat att läsa mycket ungdomsböcker på senare tid och jag ser därför väldigt mycket fram emot att få dela mina åsikter med er och förhoppningsvis få er att vilja läsa det som tipsas om! Jag kommer nog främst att skriva om ny ungdomslitteratur, men det kan även komma att ändras på vägen. Ni får hålla utkik helt enkelt!

Den boken som jag tänkte börja skriva om heter "Jag var här" och är skriven av Gayle Forman. Cody får reda på att sin bästa kompis Meg sedan barnsben har tagit livet av sig och hon befinner sig i en chock. Hon är arg, ledsen och frustrerad över att sin bästa kompis har lämnat henne ensam och särskilt eftersom hon aldrig varken visat eller berättat något för Cody. I sin sorg beger hon sig iväg till universitetet som Meg studerade på för att packa ihop det sista av hennes liv. Väl där finner hon människor som Meg aldrig skulle ha umgåtts med i vanliga fall. Hon möter även Ben, killen som krossade Megs hjärta och hon kan inget annat än att hata honom. Mest chockad blir dock Cody när hon hittar en gömd datorfil på Megs dator som på något sätt har att göra med hennes död. Cody börjar undra vem hennes bästa kompis egentligen var och om hon någonsin kände henne över huvud taget.

Oh, vad bra den här boken var!!! Den fångar en från första sidan och man blir som besatt av den! Den är oerhört spännande från början till slut! Den beskriver också sorgen som följer på ett realistiskt och vackert sätt! Författaren är en populär ungdomsförfattare i Amerika där hon har många av sina böcker på bestsellerlistan. "Jag var här" är hennes senaste verk. Jag hoppas att ni tar er tid till att läsa boken och att ni tycker om den lika mycket som jag gjorde.

MVH Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar