onsdag 22 juni 2016

Om jag var din tjej av Meredith Russo

Tänk dig tanken att känna dig instängd i en kropp som inte är din egen. Att var gång få sig en chock när man ställer sig vid spegeln och inser att man inte är den man egentligen alltid varit och att hur du än gör för att bli accepterad så kommer det alltid finnas dem som vägrar förstå sig på dig. Precis så har det alltid varit för Amanda Hardy.

Amanda föddes egentligen som Andrew, men hon visste redan som liten att det var något som var fel. På grund av detta så har hon fått utså extrem mobbning och alltid hatat sig själv för att hon inte bara kunde vara som alla andra. För att börja om på nytt efter att ha genomgått en könskorrigering så flyttar Amanda iväg till sin pappa i en liten stad där ingen vet någonting om hennes förflutna. Där får hon uppleva både vänskap och kärlek för första gången och ingen tycks märka vad hon döljer för dem. Men det blir allt svårare att hålla inne sin hemlighet desto närmre hon kommer Grant. Finns det en chans att han skulle kunna acceptera det efter ett tag? Eller kommer allt som nu äntligen blivit en verklighet att försvinna från henne igen om hon berättar?

Ett ord- FANTASTISK. Jag fullkomligt älskar böcker som tar upp såna här ämnen. Vad jag älskar väsentligt mer är att man får tänka sig in i Amandas situation som transexuell. Man får följa henne genom olika tillbakablickar och se vad hon har fått utstå under sin tid som Andrew och vad hon var dag måste kämpa för att upprätthålla. Jag ska dock vara ärlig med att säga att det fanns stunder där jag kunde störa mig en aning på språket och den kunde vara stundtals seg, men vad glad jag är att jag fortsatte! Budskapet i denna bok är så himla viktigt och den kan definitivt titulera sig bland kategorin: Läsvärda böcker.

MVH Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar