tisdag 16 augusti 2016

Jack av Christina Lindström

Jack har alltid varit en populär kille. En av de där allra snyggaste, coolaste och dessutom lagkapten för innebandylaget. Jack kan därför få nästintill vem han än pekar på. Problemet är bara att Jack inte är en särskilt trevlig person. Han är känslokall och beter sig illa mot sin omgivning, utan att alls känna någon som helst ånger för det efteråt.

En dag möter Jack en tjej på en fest som ska komma att ändra hans perspektiv på saker. Freja, som tjejen heter är egentligen inte alls Jacks typ, men det är just de där sakerna som gör henne annorlunda som får honom att falla för henne. I början är allt en dans på rosor, men en dag kommer Jacks förflutna ikapp honom och Freja vill därefter inte veta av honom. Jack påstår att han har ändrat sig med åren, men kan verkligen allt här i världen gottgöras?

Jag hade inte allt för höga förväntningar på denna boken, men på något vis så fångade den ändå mitt intresse. Själva titeln är så enkel i sig att den inte avslöjar någonting och man måste därför nästan läsa baksidan bara därav. Jag hade inte heller tidigare läst så många böcker där man får följa det från den "elakas" sida så jag tänkte att det skulle kunna vara intressant. Personligen är det som utmärker denna boken från alla andra. Det är inte själva handlingen i sig, utan det är mer Jacks förändring ju längre in i boken som man kommer och det fångade mig mycket att se hur pass olika människor faktiskt tänker och ser på saker, varför man blir som man blir etc. Därför tycker jag att denna boken är oerhört stark och en tanke som boken lämnar med sig är; kan man verkligen förändra sitt beteende och om man kan det, hur i hela friden ska man då göra för att få folk att förstå?

MVH Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar