torsdag 22 september 2016

Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen

Mclean är en tjej som inte många har chansen att få lära känna. Hon och hennes pappa flyttar nämligen titt som tätt, vilket de flesta tonåringar hade tyckt vart jobbigt. Mclean å andra sidan tycker att det är skönt då ingen riktigt vet vem hon är och därför inte har en massa förutfattade meningar om henne. Mclean utnyttjar dock detta till sin spets. När de flyttar så är hon inte bara ny i klassen, utan också en ny Mclean. Det innebär att hon ändrar både personlighet och namn för varje stad hon hamnar i, men så hamnar hon i Lakeview...

I Lakeview så blir saker plötsligt annorlunda. Hon vet redan innan hur hon ska vara denna gången, men så råkar hon presentera sig själv med sitt riktiga tilltalsnamn och därefter går det inte att stoppa. Hon kan inte riktigt sätta ord på vad det är som gör det, men något är det som gör att Mclean mer och mer vågar visa den hon är, men vem är egentligen Mclean efter alla dessa år? Hon inser rätt så snart att när man har gjort allt för att undvika att vara den man är så är det inte helt lätt att hitta tillbaka, men kanske kan det finnas någon alldeles i närheten som kan vara en hjälpande hand?

Denna boken läste jag för några månader sedan och är väl egentligen inte någon som fastnade på näthinnan. Det var en bok som jag tyckte gick lite för långsamt enligt min smak och som hade kunnat förkortas ner en aning då inte riktigt allt kändes särskilt relevant. Det jag dock tycker är intressant med denna boken är just temat. Ibland vill man inget hellre än att bara försvinna till en stad där ingen känner en och göra som Mclean gör i denna boken och här får man se hur det faktiskt kan gå. Kanske kan det vara så att gräset inte är särskilt grönare på den andra sidan egentligen?

MVH Ellen

Du kan köpa denna här, eller i din närmsta bokhandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar