tisdag 13 september 2016

Täcknamn Mattias av Jørn Jensen


Hej allihopa!
Jag ber om ursäkt då det var ett tag sedan jag senast skrev ett inlägg här, men förhoppningsvis så blir det ändring på det. Denna gången tänkte jag skriva om en bok vars jag fastnade av dess handling när en kollega pratade om den på ett bokprat. Kanske kan den vara något för er som går på högstadiet eller för er som inte gillar att läsa allt för långa böcker? I vilket fall som helst så kommer handlingen här.

Rasmus väcks mitt i natten av att hans pappa säger att de måste fly. Hans pappa är nämligen jagad av det motorcykelgäng som han tidigare var medlem i. Medlemmarna hade nämligen fått för sig att hans pappa hade "tjallat" om deras verksamhet varpå de satte en bomb under deras bil. I bilen satt Rasmus mamma och avled direkt av den bomb som var avsedd för Rasmus pappa. Detta satte galler i pappans huvud och han bestämde sig då för att faktiskt tjalla denna gången. På grund av detta är de nu tvungna att fly när ingen ser.

De ger sig iväg och hamnar i ett radhus i Åhus. Där ska Rasmus numera heta Mattias och hans pappa ska operera bort sina tatueringar och operera sitt ansikte-allt för att ingen ska kunna känna igen dem. Rasmus är förbannad och frustrerad över situationen och att hans pappa är orsaken till mammans död. Han vill därför inte alls lära sig sin nya bakgrund utantill, men när han en dag träffar granntjejen så förstår han själv riskerna som finns. Det finns visserligen inga förutsättningar för att motorcykelgänget ska hitta dem, men ändå händer det en dag precis det som de befarat för...

Precis som jag trodde så fastnade jag för denna boken. Det är visserligen en lättläst bok, men absolut inte fy skam för det. Det är en fartfylld berättelse som man rycks med i väldigt fort och när jag läste ut denna kände jag att jag bara måste läsa den andra delen! Jag väntar med spänning över hur den andra kommer till att vara!

MVH Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar